dinsdag 10 mei 2016

Homemade rosti

Vandaag maakte ik huisgemaakte rostirondjes.
Eigenlijk heel simpel en smaakvoller dan uit de diepvries.


Wat heb je hiervoor nodig?

aardappelen (ongeveer 900 gram was meer dan genoeg voor 2 volwassenen en 3 kinderen)
een ui
wat knoflookteentjes
zout
peper
vers geknipte peterselie
zonnebloem- of olijfolie

Schil de aardappels en rasp ze (in een keukenmachine gaat dit supersnel en gemakkelijk)
Snijd een uitje fijn en doe hetzelfde met de knoflookteentjes. Ik deed alles bij elkaar in de keukenmachine, zodat alles al lekker gemengd werd.
Knip een handvol peterselie en voeg dit samen met zout en peper toe.
Ik mengde ook alvast wat olijfolie door het aardappelmengsel.

Verhit een flinke laag olie in een koekenpan.
Leg een bergje van het aardappelmengsel in de pan en bak het aan elke kant ongeveer 3 minuten.
Wil je een mooi rondje? Gebruik dan een bakring om deze te vormen.




Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen