donderdag 12 mei 2016

Pastinaaksoep


Een paar dagen geleden kocht ik wat pastinaakwortels.
Ik had op dat moment nog geen idee wat ik er mee zou maken.
Vandaag zocht ik er een recept bij uit. Het is een soep geworden.
Het originele recept staat op www.okokorecepten.nl
Dit is hoe ik hem maakte:

Benodigdheden:
een scheutje olijfolie
een grote ui
500 gram pastinaak
1 appel
1,5 liter water
3 bouillonblokjes
150 ml (magere) melk
100 gram magere gekookte ham (blokjes)

Verwarm de oven voor op 175 tot 200 graden.
Schil de appel en haal het klokhuis eruit.
Snijd hem in grote stukken en leg hem een paar minuten in de voorverwarmde oven.

Schil de ui en snijd hem in grove stukken.
Fruit de ui aan in een scheutje olijf olie in de pan.
Schil de pastinaak en snijdt hem in stukken.

Voeg de pastinaak en de verwarmde appel toe aan de ui.
Voeg 1,5 liter water en de bouillonblokjes toe.
Breng de soep aan de kook en laat het minimaal een half uur zachtjes pruttelen.

Pureer de soep.

Voeg 150 milliliter (magere) melk toe.
Voeg de in stukjes gesneden magere ham toe (je kunt ook een pakje voorgesneden hamblokjes gebruiken).
Maak verder op smaak met wat zout en peper.

Bon appetit!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen