woensdag 29 juni 2016

Bulgur met spinazie en gehakt

In de categorie snel en gemakkelijk: vanavond bulgur met spinazie en gehakt.


Voor 4 personen:
500 gram gehakt
500 gram spinazie
rode pepers uit pot (Lidl)
groene olijven zonder pit (Lidl)
200 ml slagroom (neem voor een slankere variant slankroom of creme fraiche)
handje pijnboompitten
geraspte kaas.



Rul het gehakt in een wok.
Voeg de gewassen spinazie in gedeeltes toe.

Maak intussen de saus:
Meng de slagroom met de pepers en olijven, pijnboompitten en geraspte kaas. Ik gooide alles in de blender. Als je die niet hebt moet je de pepers en olijven nog even in kleine stukjes snijden.
Voeg de saus aan je gehakt/spinaziemengsel toe.
Voeg naar smaak zout en peper toe (of nog wat extra pepers en olijven).
Ik voegde ook wat extra pijnboompitten toe.

De bulgur maak je volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

Doe alles bij elkaar en eet smakelijk!










Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen