zondag 13 november 2016

Pepernoten cheesecake


Naar aanleiding van de reacties op mijn foto van de pepernoten cheesecake bij deze het recept.

Wat heb je nodig?
- een ingevette springvorm
- 400 gram speculaasjes
- 75 gram gesmolten (room)boter
- 600 gram roomkaas (ik gebruikte de kuipjes van Monchou)
- 200 gram suiker (of een andere zoetstof)
- 3 eieren
- pepernoten

UPDATE: ik maakte deze taart opnieuw maar gebruikte in plaats van 600 gram roomkaas: 400 gram roomkaas en 200 gram slagroom. Zo wordt hij veel luchtiger.

Warm de oven voor op 165 graden.

Verkruimel de speculaasjes.
Smelt de roomboter.
Meng de speculaaskruimels met de gesmolten boter en druk dit mengsel met een lepel vast in de springvorm.

Mix de roomkaas, eieren en suiker tot een romig mengsel.
Giet het mengsel over de speculaasbodem.

Strooi wat pepernoten over je taart.


Zet de taart 45 minuten in de oven.
Laat afkoelen tot kamertemperatuur en laat de taart in de koelkast goed opstijven.


Eet smakelijk en fijne Sinterklaastijd!


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen