donderdag 2 februari 2017

Couscous

Ter afsluiting van het project "voeding" kookte ik gisteren met een groepje meiden uit groep 7.
We maakten couscous en de kinderen waren erg enthousiast over het eindresultaat dus ik deel het recept nu ook met jullie.
couscous
couscous

Ingrediƫnten:
Couscous
2 punt paprika's
blikje mais 
hamblokjes (of kipfilet)
bouillonblokjes
kurkuma
peper
knoflook(poeder)
rozijnen (ongeveer 100 gram)
geschaafde amandelen (150 gram)
twee eetlepels olijfolie

Bereidingswijze:
Wel de rozijnen in warm water en laat ze na 10 minuten uitlekken in een vergiet.

Maak de couscous klaar volgens de aanwijzingen op het pak. Het verschilt per merk hoe je dit klaar moet maken. Wij gebruikten voor wat extra smaak twee bouillonblokjes in het gekookte water.

Snijd de puntpaprika's in kleine stukjes.
Bak de hamblokjes (normaal gesproken gebruik ik kipfilet, maar Anouk wilde graag hamblokjes gebruiken) in een wok in twee eetlepels olijfolie aan.
Voeg de paprika, mais en de rozijnen toe aan de hamblokjes.
Vervolgens maak je dit op smaak met wat kurkuma, peper en knoflook(poeder).
Bak de geschaafde amandelen nog even kort mee.

Doe de mix van vlees en groente bij de couscous in een schaal en klaar ben je.

Het kookproces in beeld:
paprika snijden
Paprika's snijden

paprika

mais
Mais laten uitlekken (was niet echt nodig)

samen koken
Samen kijken in de pannen


2 opmerkingen:

  1. ik ben gek op couscous... dit recept klinkt erg lekker!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik vind couscous echt een aanrader: lekker gezond, maar ook simpel en snel klaar te maken.

    BeantwoordenVerwijderen