vrijdag 17 februari 2017

Groentelasagne

Vandaag weer een vegetarische vrijdag.
Deze keer deel ik een groentelasagne met jullie.
lasagne

Benodigdheden voor de basis:
Lasagnebladen
Kookroom
Champignons
Kruiden (bijvoorbeeld knoflook, peper, zout, Italiaanse kruiden)
Mozarella (twee bollen)
Grana Padano (ongeveer 400 gram)

Gebruik voor de vulling diverse groentes. Deze keer gebruikte ik:
Twee courgettes
Aubergine
Tomaten (3 grote trostomaten)
Halve bloemkool

Ovenschaal

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Snijd alle groentes en de champignons in plakjes.
Kruid de groentes naar smaak met verschillende kruiden. Ik deed in deze lasagna ook een beetje kurkuma.
Bouw de lasagne vervolgens in lagen op: een laag groente, een laag lasagnebladen, een laag groente, een laag lasagnebladen etc.
Leg na een paar lagen (ongeveer halverwege de ovenschaal) de in plakjes gesneden mozarella en vul daarna de ovenschotel weer laag voor laag op.
Eindig met een laag tomaten.
Giet de kookroom (voeg naar smaak nog wat extra kruiden toe) over de gevulde ovenschaal.
Strooi daarbovenop de grana padano.
grana padano

Zet de ovenschaal 30-40 minuten in de oven op 200 graden.

vegetarische groentelasagne

1 opmerking: