woensdag 1 maart 2017

Peanutbutterloversday

pindakaaskoekjes bakken

Je wist het misschien nog niet maar vandaag is het peanutbutterloversday (in Amerika ;)).
Een goede reden dus om een recept voor koekjes met pindakaas met jullie te delen.

Ingredienten:
250 gram pindakaas (met of zonder stukjes noot)
75 gram kokossnippers
100 gram chocoladepasta
2 eetlepels honing
1 ei

Werkwijze:
Verwarm de (hetelucht)oven voor op 180 graden.

Neem 250 gram pindakaas (met of zonder stukjes noot).
Voeg 50 gram kokossnippers toe.
Voeg 100 gram chocoladepasta toe.
Voeg de twee eetlepels honing toe (of meer als je de koekjes iets zoeter wilt hebben).
Tot slot voeg je het ei toe.

Mix alles door elkaar.

Neem een bakplaat en leg daar bakpapier op.
Leg met een lepel wat bergjes op de bakplaat.
pindakaaskoekjes


Strooi de overige 25 gram kokossnippers over de bergjes op de bakplaat.

Bak af in ongeveer 15-20 minuten.
koekjes pindakaas

Fijne peanutbutterloversday!


10 opmerkingen:

  1. Nee ik wist niet dat het bestond. Maar ziet er heel lekker uit

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Mijn man houdt niet van pindakaas maar hij vond de koekjes lekker! Ik had natuurlijk niet gezegd dat er pindakaas in zat voordat hij ging proeven ;)

      Verwijderen
  2. Ziet er lekker uit, ik ben echt gek op pindakaas (al wist ik niet dat er een speciale dag voor was haha) ;D

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Er bestaat in januari zelfs een internationale pindakaasdag las ik vandaag....

      Verwijderen
  3. Oewww hier kan ik mijn vriendin binnenkort wel blij mee maken. chocolade, kokos en pindakaas doen het altijd goed bij haar!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Dankjewel voor het delen van dit recept. Ziet er goed uit, ga binnenkort maar eens in de keuken staan ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Zelf ben ik geen heel grote pindakaas fan, maar de kokos maakt een hoop goed. Toch maar eens proberen zodra ik weer een oven heb.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Lekker zeg! Ik kan eigenlijk alleen maar zanddeeg koekjes dus dit recept is heel welkom!

    Huisvlijt

    BeantwoordenVerwijderen