maandag 29 mei 2017

vierdaagse voorbereiding nijmegen


Het vierdaagse-seizoen is weer begonnen.
Vandaag begon de avondvierdaagse bij ons in het dorp. Omdat ik deze samen met de kinderen loop maak ik slechts een ommetje van 5 kilometer per avond.
Mijn rugzak is daarom bijna leeg. 
In Alkmaar (waar ik tijdens de vierdaagse elke dag 25 km zal lopen) en helemaal straks in Nijmegen zal dat wel anders zijn.

Wat neem ik dan zeker mee?

- een MP4 speler, om onderweg naar muziek te kunnen luisteren op momenten dat ik er even doorheen kom te zitten (ah die kan dus wel thuis blijven ;)...).

- een pet tegen de zon of ter bescherming tegen neerslag. Deze bestelde ik op Aliexpress:
petje aliexpress
Petje voor wandelingen


- wat licht verteerbaar eten voor onderweg (sultana's, bananen, dextro energy). 

- een grote waterfles gevuld met water en een in stukjes gesneden citroen. Lekker verfrissend!


waterfles
Waterfles: ook via aliexpress besteld

- een powerbank om bereikbaar te blijven via whatsapp/messenger/sms/facebook/instagram. Stille hint voor de supporters om vooral berichten te sturen gedurende de dag. Ik ga proberen elke dag een kort verslag van mijn belevenissen te posten en gedurende de dag ben ik in ieder geval te volgen via de speciale vierdaagse app die binnenkort te downloaden is. Jullie kunnen dan aan de hand van mijn deelnemersnummer precies zien waar ik loop. 

- Zonnebrandcrème. Het wordt natuurlijk prachtig weer in juli! En mocht dat niet zo zijn: mijn jas beschermt goed tegen de regen (en eventuele wind/kou), dus regenkleding hoef ik niet extra mee.  

Inmiddels heb ik ook een roze sportshirt en een roze wandeljas gekocht, dus ook achter roze woensdag kan ik een vinkje zetten.

Kortom: ik ben er helemaal klaar voor! (alleen het vervoer naar Nijmegen en Zevenaar op maandag 18 juli is nog even een puzzeltje, maar dat gaat vast goed komen).

En mochten de meer ervaren wandelaars nog goede tips hebben: laat ze vooral weten. 
<a href="https://www.bloglovin.com/blog/14787309/?claim=xzam9bgu8gs">Follow my blog with Bloglovin</a>

1 opmerking:

  1. Wat knap dat je de Vierdaagse gaat lopen. Dat vergt wel wat voorbereidingen toch? Ik ben nu sinds een jaar behoorlijk verslaagd geraakt aan wandelen, maae dan heb ik het meer over een uurtje per dag. Succes alvast!!

    BeantwoordenVerwijderen