dinsdag 6 juni 2017

krassen bril verwijderen

Afgelopen week kwam ik een link van zelfmaakideetjes tegen met tips om je vieze of beschadigde bril weer als nieuw te krijgen.

De eerste tip ging over het maken van een pasta van bakpoeder en water. Dat heb ik altijd in huis en probeerde ik vandaag uit.
Als eerste is de reactie van bakpoeder en water leuk om te volgen (gaat lekker borrelen). Daarna smeerde ik het papje op mijn oude bril en begon ik te smeren.

bakpoeder met water
Een papje van bakpoeder en water
bril
Smeer het papje op je bril


Ik spoelde hem af met koud water en droogde hem goed na met een brilpoetsdoekje. En wat denk je??? 

De krassen zaten er gewoon nog steeds in. šŸ˜
Ook na meerdere keren herhalen bleef ik dezelfde krassen zien, dus wat mij betreft is deze proef niet geslaagd.

Aangezien dit de enige tip was waarvan ik nog enigszins verwachtte dat hij zou kunnen gaan werken ben ik maar niet verder gegaan met de rest (vaseline op je bril smeren, ik moet er niet aan denken en autowas lijkt me ook niet zo'n goed idee). Heb jij de andere tips wel uitgeprobeerd? Of heb jij tips die wel goed werken om je bril schoon te maken of krasvrij? Laat het me weten, ik ben erg benieuwd!

6 opmerkingen:

 1. Ik heb een keer geprobeerd om krassen op een glazen tafel te verwijderen/minder zichtbaar te maken met tandpasta, maar dat was ook geen succes...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Die tip kreeg ik gisteren ook van iemand. Vanmorgen even geprobeerd maar nee hoor ook geen resultaat...

   Verwijderen
 2. LOL. Geweldig zo'n tutorial dat niet werkt. Ik dacht echt dat het een succesverhaal zou worden. Ik heb ook altijd krassen op mijn bril namelijk.

  Maar leuk verteld.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik dacht net als Nicole dat dit wel een succes zou worden. Ik zou eerlijk gezegd niet weten hoe je de krassen weghaalt. Hoop dat jij wel een oplossing vindt!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik had ook goede hoop, maar helaas. Na een paar jaar dezelfde bril is een nieuwe uitzoeken ook weer erg leuk :)

   Verwijderen