maandag 23 oktober 2017

Bladerdeeghapje kip kerrie met doperwten

Follow my blog with Bloglovin Voor een etentje bij ons thuis maakte ik als hartig hapje een bladerdeeg driehoekje gevuld met kip en doperwten.

Ingrediƫnten:
pakje bladerdeeg
500 gram kipfilet
1 ui
2 teentjes knoflook
kerriepoeder
peper
zout
450 gram diepvries doperwten
sesamzaad
eigeel

Laat de bladerdeegplakjes ontdooien op een bakplaat of ovenrek.
Snijd de kipfilet in kleine blokjes.
Marineer de kip in wat olijfolie met kerriepoeder, peper en zout.
Laat ongeveer 15 minuten intrekken.

Snijd de ui en knoflook fijn.
Ik heb daar tegenwoordig een heel handig apparaatje voor. Bij  Tupperware heet hij de Turbochef, maar ik heb hem laatst gekocht bij de Action.
Je snijdt de ui in 4 stukken, stopt de knoflookteentjes erbij, trekt een paar keer aan het touwtje en alles is keurig fijn gesneden...


Warm wat olie op in de wok.
Fruit het ui/knoflookmengsel even aan.

Doe de kipfilet erbij. 
Wanneer de kip bijna gaar is gooi je de doperwten erbij.
Roer alles door elkaar en bak nog enkele minuten alles in de wok.

Vul de bladerdeeg met ongeveer 3 stukjes kipfilet en wat doperwten.
Vouw de bladerdeeg in een driehoek dicht.
Smeer wat eigeel erop en bestrooi met wat sesamzaad.

Bak in de oven op 180 graden 15 tot 20 minuten.

Omdat ik voor 12 mensen kookte maakte ik dit in een grote hoeveelheid klaar. 
Lekker gemakkelijk want het eten voor de volgende dag was meteen klaar: kip kerrie met doperwten. Kook wat rijst erbij of warm wat wraps op en je maaltijd is weer compleet.

En omdat ik voor 12 mensen kookte en dit niet het enige gerecht was dat ik klaarmaakte ben ik helemaal vergeten een foto te maken van het eindresultaat.....
Jullie moeten het dus doen met een foto van voor het de oven in ging.


Neem van mij aan: het was een succes! 
Hebben jullie nog lekkere, gemakkelijke recepten met bladerdeeg?

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen