donderdag 2 november 2017

Preitaart met zalm en kappertjes

Na de herfstvakantie zijn ook alle trainingen en andere avondactiviteiten weer begonnen. Dan is het handig om iets te eten waar je weinig werk aan hebt als je ook nog taxichauffeur en "waar-zijn-mijn-scheenbeschermers/kniebeschermers/trainingskleren"-zoeker moet zijn. Dit recept is dan ideaal. Je kunt het eventueel van te voren klaar maken en koud is het ook lekker.
zalm preitaart
Preitaart met zalm

Wat heb je nodig?
een quichevorm (ander bakblik of springvorm kan ook)
pakje bladerdeeg
2 prei
bakje kruidenkaas 150 gram
gerookte zalm 350/400 gram
2 eieren
creme fraîche 200 ml
kappertjes 40-60 gram

Verwarm de oven voor op 200 graden.
Laat het bladerdeeg ontdooien. Bekleed de quichevorm met het bladerdeeg. Ik had ongeveer 7 plakjes nodig om de vorm te bekleden.
quichevorm

Snijd de prei in ringen en was hem in een vergiet onder de kraam Doe de kappertjes, prei, kruidenkaas en creme fraîche bij elkaar in een kom.
prei
Preimengsel

Snijd de zalm in reepjes. Doe de zalm met de eieren bij het mengsel in de kom.
zalmpreepjes

Roer nog even goed door. Giet het mengsel op het bladerdeeg en dek af met de overgebleven plakjes bladerdeeg. Zet de taart zo'n 40-45 minuten in de oven.
preitaart met zalm
Ik sneed reepjes van het overgebleven bladerdeeg om het mengsel af te dekken

Pas op wanneer je de preitaart uit de vorm wilt halen. Er kan nog wat kookvocht in de schaal zitten. Giet dat even af en eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen