zaterdag 26 maart 2016

Swappen


Een tijdje geleden kwam ik via Instagram het fenomeen “swappen” tegen.
Wat is swappen? Je schrijft je in middels een email naar de organisator van de swap. Nadat de inschrijvingstermijn afgelopen is krijg je een mail terug met de naam en het adres van jouw swapmaatje. Een soort lootjestrekken dus. Alleen met iets meer mensen…………..

Nu heb je een paar weken om aan de slag te gaan voor deze (meestal) totaal onbekende.

Wat ga je doen? Je bekijkt de feed van je maatje om te ontdekken wat ze leuk vindt. Welke kleuren komen terug in haar interieur? Houdt ze van thee of juist van koffie?
Dan maak je een (brievenbus)pakketje dat je op een bepaalde datum opstuurt. Je stopt er wat dingetjes in waarvan jij denkt dat je swapmaatje ze leuk gaat vinden. Dit kunnen zelfgemaakte of gekochte kadootjes zijn. Je kunt het zo gek maken als je zelf wilt.
Een ander swapmaatje maakt een zelfde soort pakketje voor jou. Om het je maatje iets gemakkelijker te maken kun je een moodboard maken met wat extra tips over wat je leuk vindt.De voorpret en het nadenken over wat je een ander kunt geven vind ik altijd erg leuk. Daarna komt de stress of ik alles wel op tijd af red en of de ander het wel leuk zal vinden....
Als alles af is pak ik het met zorg in en dan kan het pakketje op weg naar de ontvanger.


Meer weten of zelf een keer meedoen? Kijk eens op www.instaswap.nl en ook via Facebook zijn verschillende swaps te vinden.

zaterdag 19 maart 2016

Hobby'sHobby's

Een paar jaar geleden heb ik mijzelf met behulp van filmpjes op youtube leren haken. Heerlijk ontspannend vind ik dat. Na het oefenen van verschillende steken (losse, vaste, stokje) kwam ik de patronen van Lalylala tegen. Ik heb als eerste mijn versie van "Kira" gehaakt. Daarna volgde Lupo het lammetje.
Mijn eerste gehaakte knuffel

Daarna volgden de patronen van Kristel Droog. Zij haakt haar knuffels met sokkenwol, maar dat vind ik niet lekker haken. Die van mij worden daardoor wel "ietsje" groter.

Van mijn kleine konijntje maakte ik een Nijntjeversie.Verder heb ik sinds kort een silhouette curio. Wat een geweldige machine! Je kunt er diverse materialen mee snijden/embossen/graveren. Ik ben nog een beginner, maar leer het programma steeds beter kennen. Soms gaat het niet helemaal zoals ik wil (tekst in spiegelbeeld bijvoorbeeld…) maar van alle fouten leer ik….

 
Vinyl

Getekend met een sketchpen

Voor een snailmailproject maakte ik deze kalender.


Met mijn digitale spiegelreflexcamera maak ik geregeld foto’s in de natuur.Daarnaast houd ik van lezen. Ik lees alles wat los en vast zit; van tijdschriften tot literatuur en alles wat er tussen zit. Op dit moment ben ik bezig in “Eten, bidden, beminnen” van Elizabeth George. Echt een aanrader vind ik. Hij leest heerlijk weg en zet je aan het denken.woensdag 16 maart 2016

Bucketlist

Bucketlist

Na de aflevering van RTL late night waarin twee krachtige vrouwen hun levensverhaal vertelden en waarin een van hen het belang van een bucketlist benadrukte ben ik ook begonnen met DE list….

Een ding dat er al jaren op staat (en lange tijd het enige ding was dat er opstond) is het lopen van de vierdaagse in Nijmegen. Mensen die mij kennen weten dat ik van diverse sporten houd (handbal, voetbal, tennis)… ik kijk er graag naar ;)
Maar al jaren kijk ik op de tv naar de sfeerbeelden en de reportages vanuit Nijmegen en het ziet er altijd zo waanzinnig leuk uit dat ik het echt een keer zelf meegemaakt wil hebben. De laatste jaren was er steeds weer een reden om niet in te schrijven (zwanger, “net”bevallen, geen tijd om te trainen….). Maar nu is het dan zover: IK HEB ME INGESCHREVEN. Nu nog wachten tot begin april om te weten of ik daadwerkelijk mee mag lopen.

De eerste wandelingen heb ik inmiddels achter de rug (2 x een kilometer of 6 gewandeld). Er zal nog flink opgebouwd moeten worden, maar je moet ergens beginnen.

Het tweede ding op mijn list is het bezoeken van het Rijksmuseum. Voor iemand die geboren is in de straat er achter is het schandalig dat ik er nog nooit geweest ben (en mijn dochter van 12 wel….).

Vandaag start ik met het derde onderdeel op mijn lijst: een blog. Mijn man heeft me in 2014 al aangeraden om een blog te starten. Ik heb ook een adres aangemaakt en er vervolgens ruim een jaar niets meer mee gedaan. Vanaf nu gaat ook dat veranderen!

Ik ben benieuwd naar wie er ook een bucketlist heeft of wie er van plan is een te maken en wat er op die van jullie staat.