zaterdag 26 maart 2016

Swappen


Een tijdje geleden kwam ik via Instagram het fenomeen “swappen” tegen.
Wat is swappen? Je schrijft je in middels een email naar de organisator van de swap. Nadat de inschrijvingstermijn afgelopen is krijg je een mail terug met de naam en het adres van jouw swapmaatje. Een soort lootjestrekken dus. Alleen met iets meer mensen…………..

Nu heb je een paar weken om aan de slag te gaan voor deze (meestal) totaal onbekende.

Wat ga je doen? Je bekijkt de feed van je maatje om te ontdekken wat ze leuk vindt. Welke kleuren komen terug in haar interieur? Houdt ze van thee of juist van koffie?
Dan maak je een (brievenbus)pakketje dat je op een bepaalde datum opstuurt. Je stopt er wat dingetjes in waarvan jij denkt dat je swapmaatje ze leuk gaat vinden. Dit kunnen zelfgemaakte of gekochte kadootjes zijn. Je kunt het zo gek maken als je zelf wilt.
Een ander swapmaatje maakt een zelfde soort pakketje voor jou. Om het je maatje iets gemakkelijker te maken kun je een moodboard maken met wat extra tips over wat je leuk vindt.De voorpret en het nadenken over wat je een ander kunt geven vind ik altijd erg leuk. Daarna komt de stress of ik alles wel op tijd af red en of de ander het wel leuk zal vinden....
Als alles af is pak ik het met zorg in en dan kan het pakketje op weg naar de ontvanger.


Meer weten of zelf een keer meedoen? Kijk eens op www.instaswap.nl en ook via Facebook zijn verschillende swaps te vinden.