zondag 12 juni 2016

Verjaardagstaarten

Vandaag vierden we de verjaardagen van mijn man en oudste dochter.
Ik vind het dan altijd leuk om zelf de taarten te bakken. Gisteren was dus bakdag voor mij.

De eerste die ik maakte was de millionaire shortbread. Het recept haalde ik van de blog van Ingeborg. Haar foto's van deze overheerlijke taart zijn een stuk beter trouwens..... En terwijl ik dit schrijf kom ik erachter dat ik de finishing touch (het zeezout) vergeten ben.... Gelukkig was hij evengoed heerlijk!

De tweede taart die ik gisteren bakte was de worteltaart of  carrot cake van Uit Pauline's keuken.
De frosting gaf er een fris tintje aan, maar ik vond hem zonder ook al erg lekker.De derde taart is een taart die op onze verjaardagen niet gemist kan worden. De enige echte ouderwetse appeltaart. Recepten hiervoor met diverse variaties zijn volop te vinden op internet. Er bestaat zelfs een kookboek met alleen appeltaartrecepten.


Tot slot maakte ik de kwarktaart van Laura's bakery.
Door de lichtinval lijkt er een rare gele vlek op de taart te zitten, maar in het echt is dat gelukkig niet zo. Voedselfotografie is een kunst op zich blijkt maar weer.

Welke taart is bij jullie favoriet op verjaardagen?