zondag 19 juni 2016

Vierdaagse Alkmaar

Het is alweer een week geleden sinds ik mijn laatste blogbericht postte.
Waar ben ik deze week druk mee geweest?

Nou voornamelijk met de Vierdaagse van Alkmaar.
Omdat Nijmegen voorlopig nog op mijn bucketlist blijft staan leek het me een goed idee om alvast wat wandelkilometers te gaan maken.
Ik schreef me dus in voor de 15 kilometer. Dat kwam qua starttijden goed uit, want dan zou ik de kinderen naar school kunnen brengen, naar Alkmaar rijden en op tijd bij de start zijn. Ook was ik dan weer op tijd terug om ze van school te halen. Planning is everything! (achteraf heeft Harry Anouk en Ivo alle dagen naar school gebracht en heb ik ze alleen op vrijdag van school hoeven halen)


Dag 1. 
Startplaats van vandaag was het Sportpaleis. Na het ophalen van de registratiechip nog even wachten op het officiƫle startschot en de tocht kon beginnen.
We liepen afwisselend door bos, dorpjes en langs weilanden.
Kunst in het bos


Lekker weer om te wandelen, niet te koud, niet te warm (jas kon uitblijven). In de laatste anderhalve kilometer begon het wat te miezeren, maar ik vind dat juist wel lekker.

Dag 2.
Met een overbelastte spier in mijn linkerdijbeen vertrok ik vanmorgen vanaf Sportcentrum Hoornse Vaart. Ik twijfelde of ik hem uit zou kunnen lopen. Maar zodra mijn spieren opgewarmd waren liep het alweer beter.
Deze dag stond de langste route op het programma: 17,9 km (wat achteraf zelfs 18,5 km bleek te zijn...). Het was erg warm en de route had weinig schaduwplekken. Extra zwaar dus.


De route liep door Museum Broekerveiling

Na vandaag was ik twee blaren rijker....

Dag 3.
Deze dag startte in het Afasstadion.


Het was vandaag opnieuw prachtig weer. Heel anders dan in een groot deel van de rest van Nederland als je de beelden op het journaal zag. Heel bijzonder.

We liepen vandaag weer door prachtige bossen en kwamen onder andere door Heiloo.


Ik was nog nooit zo blij om het Afasstadion weer te zien als vandaag.... 
Vanaf dit punt was het toch nog zo'n 3 km lopen. 

Vooral het laatste stuk over land waar eerder rabarberplanten gestaan hadden was zwaar om te lopen. Maar goed: ik had het weer gehaald.

Dag 4.
Bijna topfit begon ik aan dag 4. Ik vertrok van huis met een zonnetje en twijfelde of ik mijn jas mee zou nemen. Blij dat ik het gedaan had, want in Alkmaar was het koud en miezerde het. Heerlijk weer om te lopen dus.

Doordat het vandaag niet zo warm was ging het lopen een stuk gemakkelijker (of zou het komen doordat ik wist dat het eind in zicht was...).
Vandaag was er een extra stempelpost in de route en er waren diverse (muziek)groepen e.d. die voor variatie onderweg zorgden.
In de binnenstad van Alkmaar door de Grote kerk op weg naar de finish op het Waagplein, waar Harry en Anouk mij op stonden te wachten (Sara en Ivo hadden een partijtje). 

De beloning