woensdag 20 juli 2016

Tuinfoto's

Met dit warme weer heb ik geen zin om achter de computer te zitten om een blog te schrijven. Daarom vandaag wat plaatjes uit eigen tuin.

Onze huismerel. Hij/Zij is er elke dag.De walnotenboom hangt dit jaar vol vruchten.

Zelfs met bruine randjes vind ik hem mooi.

Mooiste bloem uit de tuin

zondag 10 juli 2016

Walking Amsterdam: een (foto)verslag

Zaterdag 9 juli 2016: Walking Amsterdam.
We konden kiezen uit 3 routes. Parkeertechnisch was het voor ons het handigste om de Amstelroute te lopen. Dat we daarbij ook langs mijn allereerste woonadres kwamen was geheel toevallig ;)

We parkeerden bij de Rai en liepen naar het startpunt: Restaurant The Old School in de Gaasterlandstraat.
Lopend langs Zorgvlied kwamen we bij de Utrechtse brug en zagen we de Rembrandttoren waar Harry jaren gewerkt heeft.In het Sarphatipark staat het volgende kunstwerk:

Ik kan niet anders zeggen dan dat ik het helemaal eens ben met deze spreuk.

In een van de volgende wijken waar we door heen liepen viel mijn oog op de wandtegels die in veel, maar niet alle huizen in de muren verwerkt waren.
Google heeft me geleerd dat dit het teken was dat de huizen in eigendom waren van de Rooms-Katholieke Coöperatieve Woningbouw Vereniging Dr. Schaepman. De tegel blijkt in veel wijken en op veel plaatsen in Amsterdam nog te zien te zijn.

Verder lopend kwamen we via de Ruysdaelkade (de overkant van de Hobbemakade waar ik gewoond heb) onder het Rijksmuseum door. Om vervolgens naar het Vondelpark te lopen.


Na een korte pauze liepen we weer verder richting ons eindpunt. Onderweg kwamen we het oudste lyceum van Nederland tegen.

Voor we het wisten zagen we de finish. Ik vond het teleurstellend dat het best nog een stukje van het Olympisch Stadion verwijderd was. Maar gelukkig konden we er nog even langs op weg naar de parkeerplaats.....


Wij liepen de rode route