vrijdag 26 augustus 2016

Vakantie Frankrijk 2016

Dinsdag kwamen we weer thuis van een heerlijke vakantie in Frankrijk.
De eerste twee weken verbleven we op Camping Le Coin Tranquille in Les Abrets. 

De kinderen vermaakten zich prima op de camping, maar we hebben ook enkele uitstapjes gemaakt.
Op een minder mooie dag (zo'n 25 graden...) reden we naar Le Grand Colombier. Een van de bergen in de Alpen die regelmatig in de Tour de France beklommen wordt.
Bovenop de berg was een kleine herberg waar we een lunch konden krijgen. Gelukkig hadden we contant geld mee, want pinnen kon daar niet. Het eten was er niet minder om, al was de patat met ham voor de kinderen wel apart.


Op de laatste zondag dat we op de camping waren hebben we twee plekken bezocht. Als eerste gingen we naar de grotten van Saint Christophe. De eerste grot is een actieve levende grot, wat wil zeggen dat er nog steeds water doorheen komt. De stalactieten en stalacmieten groeien dus nog steeds.

Via een oude Romeinse weg liepen we naar de tweede grot. Deze grot is dood; er komt geen water meer in de grot en de temperatuur is dezelfde als de temperatuur buiten.Na het bezoek aan de grotten reden we door naar Cirque de Saint Meme. Harry en ik zijn daar 15 jaar geleden geweest en hij wilde de mooie watervallen daar ook aan de kinderen laten zien. Het is wel even een klim (ongeveer 45 min tot een uur lopen) maar je krijgt er wel wat voor terug!


Na een afdaling van 15 minuten ;) heerlijke verkoeling in de beek.

Na twee weken camping vertrokken we naar Parijs. Daar verbleven we op de ranch van Davy Crockett wat ons vrij verblijf in Disneyland verschafte.


Deze foto kon natuurlijk niet ontbreken....
We deden tijdens ons verblijf ook een dagje Parijs. Start was bij, hoe kan het ook anders, de Eiffeltoren. Toen Harry en ik hier 16 jaar geleden waren was het een koude mistige dag en konden we niets zien. Zestien jaar geleden zijn we niet naar de top geweest maar deze keer deden we het wel. Wat een hoogte en wat een uitzicht over de stad!De Arc de Triomphe met prachtige bewerkingen op het plafond.Na een wandeling over de Champs Elysees staken we de Seine weer over om terug te lopen naar de auto. Met eigen vervoer naar Parijs viel ons erg mee. Voor het parkeren (we stonden bijna onder de Eiffeltoren) betaalden we 17,50 en het hectische verkeer was minder hectisch dan verwacht.

En nu? Nu gaan we bedenken waar we volgend jaar heen gaan. Iemand tips?