woensdag 9 november 2016

Planten: of hoe er gratis aan te komen....Een paar weken geleden reageerde ik op een oproep op Facebook. Iemand moest het huis van haar overleden oma opruimen en gaf haar planten weg. Op de foto hierboven zie je welke plant ik op mocht komen halen.
Hij heeft het de afgelopen tijd zwaar gehad, want hij was kurkdroog toen hij bij mij aankwam. En dat terwijl de calathea, want zo heet hij, 2x per week water wil....
Inmiddels ziet hij er een stuk florissanter uit gelukkig. Hij staat (voorlopig) in de badkamer en krijgt rustig de tijd om bij te komen.

Maandag stond er opnieuw een bericht op een van de weggeefgroepen waar ik inmiddels lid van ben geworden. Deze keer was er een vrouw die 10 stekjes had van de graslelie. Hier was meer belangstelling voor, maar ik was een van de gelukkigen die een stekje mocht komen halen.
Zie hem eens staan naast de stolp op mijn trolley. Leuk is hij hè!


Dus de tip van Tanja: kijk voor gratis planten/stekjes of andere spullen eens op de vele Facebookgroepen die hiervoor zijn of zoek op Marktplaats naar gratis producten.