zaterdag 28 januari 2017

Handige apps op mijn telefoon


In 1998 ging Harry een halfjaar studeren in Londen. Ik bezocht hem daar twee keer in die periode en een van de dingen die ons in die tijd opviel was het aantal mensen dat met een mobiele telefoon rond liep. Belachelijk! Wie nam er nou een telefoon mee...

Inmiddels zijn we een aantal jaren verder en is de telefoon niet meer uit ons leven weg te denken.
In de loop van de tijd zijn er heel wat apps die ik heb uitgeprobeerd maar uiteindelijk weer verwijderd heb. Welke apps gebruik ik nu nog steeds?

Sociale media:
Voor het bijhouden van de (online) sociale contacten gebruik ik Facebook, Instagram en Whatsapp.
Mijn mail check ik via Outlook en de Gmailapp.
Pinterest gebruik ik om (creatieve) huis-, tuin- en keukenidee├źn te bewaren.

Nieuws:
Ik houd graag bij wat er in de wereld (of iets dichter bij huis) gebeurt. Dit doe ik met de apps van Nu.nl, NH en Nos teletekst. Als ik een sirene hoor (brandweer/politie/ambulance) check ik via twitter of ik te weten kan komen wat er aan de hand is.

Spelletjes:
In de loop van de tijd hebben er al heel wat verschillende spelletjes op mijn telefoon gestaan. Het spel dat al die tijd is gebleven is Wordfeud. 
Ook Candy crush staat er nog op, maar dat doe ik niet meer zo vaak.
Deze tijd van het jaar gebruik ik tevens de Wie is de Mol app.

Sport:
Voor het bijhouden van de wandelingen gebruik ik runkeeper en S health. De app van het Nederlands Handbal Verbond gebruik ik voor het gemakkelijk kunnen opzoeken van de handbalwedstrijden van de meiden. 

Een andere handige app is de PostNL app. Je kunt in een opslag zien waar jouw pakketje zich bevindt en ook kun je via de app postzegels kopen. Je krijgt dan een code die je op je brief/kaart/pakket schrijft. Deze code vervangt de postzegel en kun je dus ook buiten openingstijden van het postkantoor regelen.

De app van de HVC staat erop om te kunnen zien welke vuilnisbak er die dag naar buiten moet. Er zit natuurlijk een volgorde in het ophalen, maar die hoef ik niet te onthouden nu; scheelt weer...

Tot slot een app die ik er net vandaag heb opgezet: Stocard. In deze app kun je al je klantenkaarten opslaan zodat je ze niet meer in je portemonnee hoeft mee te nemen. Zo heb je ze dus altijd bij je. Ik schreef hier al eerder over de Hema klantenpas die volledig digitaal is en die ik dus altijd bij me heb. Ideaal!

Al deze apps kun je downloaden in de Playstore en ongetwijfeld ook in de appstore van Apple.

Ik las vanmorgen een artikel met handige apps voor bloggers. Een paar kende ik nog niet dus ik ga uitzoeken of ze voor mij handig zijn om te gebruiken.

Tips voor handige apps? Of speel jij al jaren een ander leuk spelletje? Let me know!