zondag 15 januari 2017

Woondeken (2)


Al eerder schreef ik over een zelf gehaakte woondeken. Ze blijven populair als ik de foto's op instagram bekijk. De wol waar deze dekens van gemaakt worden is redelijk aan de prijs en ik maakte er toen dus eentje van goedkope acryl van de Action. Ook leuk, maar niet zo mooi als eentje met de echte wol.

Als er dan in een naburig dorp een nieuwe wolwinkel geopend wordt en ze geven er als openingsaanbieding korting op de workshops lontwol breien dan kun je geen nee meer blijven zeggen, toch? In december ging ik dus op een avond naar Spanbroek om er eentje te breien.

Van tevoren had ik de kleur al doorgegeven, dus er lag voor mij 3 kilo ivoorkleurige lontwol klaar.

Saskia, de eigenares van deze wolwinkel, heette ons welkom en had meteen een vraag voor ons: op welke maat pen willen jullie breien? Er was keuze uit “breipennen” in twee maten: 23 of 30 als ik het goed onthouden heb. De pennen waren geen gewone breipennen, maar waren gemaakt uit pvcbuizen. Om het einde van de buis werd een bundelelastiek gedraaid zodat het breiwerk niet van de pen af zou glijden. Ik koos voor de "dunste"maat.

Het breien zelf viel nog niet mee. In het begin was het nogal klungelen met van die grote stokken en was het zoeken naar een goede houding waar je ook nog een beetje relaxed bij kon zitten. Toen ik die eenmaal gevonden had ging het als een trein. De tijd voor de workshop was te kort om de deken af te krijgen, dus thuis heb ik hem afgebreid. Tot hilariteit van de kinderen….

Uiteindelijk is de deken 0.90x1.20 m geworden. Het patroon wat ik volgde was een recht, een averecht. Een andere workshopdeelneemster haakte alles recht en ook die deken vond ik erg leuk geworden dus wie weet...

Het was in ieder geval erg gezellig om een workshop bij Saskia te volgen! 
De ribbel bij beide uiteinde is zelfbedacht.