woensdag 8 februari 2017

Februari minimaliseermaand


De eerste week van de minimaliseermaand zit er alweer op.

Welke opdrachten heb ik intussen uitgevoerd?
Dag 1 begon met het opruimen van mijn handtas en portemonnee. Daar schreef ik al eerder over. Intussen heb ik ook mijn werktas uitgemest.

Dag 2 stond in het teken van het uitzoeken van mijn vazen en bloempotten. Daarvan heb ik er best veel, maar de meesten staan vol met plantjes/stekjes, dus deze opdracht sla ik even over.

Plantjes op mijn trolley

Op dag 3 heb ik een uur besteed aan het opschonen van digitale fotobestanden. Dat gaf een beetje ruimte, maar ik heb nog wel een paar uurtjes nodig om alle overbodige bestanden weg te gooien.

Al een hele tijd stond het opruimen van een bepaald keukenkastje op mijn to-do-lijstje. Daarin staan allerlei plastic bakjes om restjes in te bewaren. De opdracht van vandaag luidde: bewaar alleen de (Tupperware) bakjes die je het afgelopen jaar nog hebt gebruikt. Dat was dus twee vliegen in een klap.
En als iemand nog een kruimeldief kan gebruiken? Ik heb er eentje over!

plastic keukenkastje
Spullen uit het keukenkastje

Dag 5 stond weer in het teken van een digitale opschoonbeurt. Dit keer leegde ik mijn inbox en meldde me af voor een heel aantal nieuwsbrieven die ik eigenlijk nooit las..

Drie dingen wegdoen uit de badkamer die je nooit gebruikt was de opdracht voor dag 6. Dat is prima gelukt: sterker nog ik gooide een hele vuilniszak weg ;)


vuilniszak uit badkamer
Vuilniszak vol spullen uit de badkamer


Gisteren was mijn telefoon aan de beurt. Ik heb diverse bestanden, apps en foto’s verwijderd die wel ruimte innemen, maar niet (meer) gebruikt werden.

De opdracht van vandaag luidt: doe de vitamines en medicijnen die over de datum zijn weg. Op naar het medicijnkastje dus!Wie doet er ook mee met de opdrachten? Of doet op een andere manier mee?