zaterdag 4 februari 2017

Vierdaagse 2017!

wandelschoenen vierdaagse Nijmegen

Dit jaar gaat het echt gebeuren: ik loop mee in de Nijmeegse Vierdaagse!
Zoals jullie in mijn allereerste blogpost hebben kunnen lezen is dit een van de dingen die op mijn bucketlist staan.

Vorig jaar werd ik helaas uitgeloot en dit jaar keek ik op de site per wanneer ik me weer kon inschrijven. Ineens zag ik op de site van de vierdaagse een link staan naar Via Vierdaagse. Dit is speciaal voor mensen die nog nooit de vierdaagse gelopen hebben (en nog geen lid zijn van de Koninklijke WandelBond Nederland). 
Via de Via Vierdaagse mogen 1500 deelnemers direct deelnemen aan de Vierdaagse, zonder loting dus. 

Ik was even bang dat die 1500 mensen zich al hadden ingeschreven, maar dat bleek niet zo te zijn. Oke, het kost iets meer dan alleen de inschrijving voor de vierdaagse, maar je krijgt er dan ook allerlei extra's voor. En het grote voordeel: ik ben dus vanaf nu verzekerd van deelname!

Vervolgens ging ik op zoek naar een overnachtingsplek. De hotels in Nijmegen zijn echter allemaal al volgeboekt (als je geen 1700 euro wilt betalen voor je verblijf...). Na wat gegoogle kwam ik terecht bij De Panoven. Ik boekte daar een natuurlodge met een vierdaagse arrangement (ontbijt, lunch en diner en vervoer naar de startplaats). Wat een toffe overnachtingsplek!

Nu nog een goed trainingsschema opzetten, maar dat gaat wel goed komen. Volgende week is de startbijeenkomst voor deelnemers aan Via Vierdaagse in Zaandam met een looptraining. Ik heb me ook al ingeschreven voor de vierdaagse in Alkmaar. Daar loop ik dit jaar 4x25 kilometer. Nu nog een paar tochten van 40 kilometer uitzoeken zodat ik ook een paar keer de dagafstand van Nijmegen gelopen heb.

Ik heb er zin in en kan niet wachten tot het 18 juli is!