dinsdag 28 maart 2017

vegetarische portobello

portobello
Vegetarische portobello
Vorige week hadden we weer een vegetarische vrijdag.
Wat aten wij?
Een zelfgemaakte groentesoep van de groenten die we deze week gegeten hadden.  Uit die goedgevulde groentenschaal bleef nog het een en ander over. "Restjessoep" dus.

Verder maakte ik portobello's in de oven.

Ik nam 6 portobello's.
Deze vulde ik met een plak aubergine.
Daarbovenop kwamen enkele plakjes tomaat en een plakje geitenkaas.
Wat italiaanse kruiden erop en ze zijn klaar om de oven in te gaan.

portobello in de oven
Klaar om de oven in te gaan

Bak ze ongeveer 20 minuten in de oven op 200 graden.

vegetarische portobello uit de oven
Eet smakelijk!
Twee portobello's bleken voor mij genoeg te zijn ;).


woensdag 22 maart 2017

Courgettesoep met zalmsnippers


Een lekkere soep voor bij de lunch of het avondeten. Handig als je wilt afvallen of je kinderen ongemerkt groente wilt laten eten ;).

Ingrediƫnten:
ui
1 liter groentebouillon
3 courgettes
100 gram doperwten
peper
zout
tijm
1 tl citroensap


Snijd de ui en courgettes in kleine stukjes.
Bak met wat olijfolie aan in de pan. Voeg de tijm en bouillon toe en laat 10 minuten pruttelen op laag vuur.
Voeg 100 gram (diepvries)doperwten toe
Voeg het citroensap toe en breng op smaak met zout en peper.
Pureer de soep in de blender.

Schep de soep in kommen en strooi er wat zalmsnippers in.
Je kunt eventueel ook wat croutons toevoegen.