maandag 27 maart 2017

linda lijnt week 1

De eerste week van Linda lijnt zit erop.
Hoe is het mij vergaan? Eigenlijk best wel goed. Ik haalde op maandag diverse groentes en fruit. Staat ook nog leuk zo in een schaal.
groentes
Een rijk gevulde groenteschaal
fruitschaal
Ook de fruitschaal lag goed vol

Het mooie weer nodigde uit voor lange wandelingen dus dat hielp qua beweging al goed mee. Ik heb dus lekker kunnen trainen voor de Nijmeegse vierdaagse

Daarnaast heb ik vooral veel verschillende groentes gegeten. Ik maakte deze week onder andere een iets andere variant van deze pastinaaksoep. Ook maakte ik een heerlijke courgettesoep met zalmsnippers. De ene keer at ik het bij de lunch, de andere keer bij het avondeten.

Als ontbijt ontdekte ik de fruitcrumble. Super gemakkelijk te maken, maar het smaakt heerlijk en vult ook goed.
Snijd het fruit dat je wilt gebruiken in kleine partjes/blokjes. Strooi er havervlokken overheen en een beetje honing. Zet dit zo'n 15-20 minuten in de oven. Als je appel gebruikt kun je er ook nog wat kaneel over strooien. 

 
appelcrumble
Appelcrumble
Qua tussendoortjes nam ik de gezondere varianten (m.a.w. de drop, chips en chocolade liet ik staan).
Komende week (en vooral het weekend) wordt een grotere uitdaging met de verjaardag van Ivo die gevierd moet worden. Maar ik haal genoeg gezonde hapjes in huis zodat ik niet in de verleiding kom me te goed te doen aan de chips, taart etc.

In de eerste week ging er 1 kilo af.