maandag 3 april 2017

chilled classics van starbucks

chilled classics
In het zonnetje genieten van een verfrissende ijskoffie

De afgelopen week mocht ik weer wat testen en uitdelen via The Insiders. Dit keer ging het om verschillende ijskoffies van Starbucks. De Starbucks chilled classics. Deze classics vormen volgens Starbucks een eerbetoon aan de handgemaakte drankjes die ze elke dag in de winkels serveren.
Alle chilled classics worden gemaakt van 100% fairtrade arabicabonen die extra lang en donker gebrand worden, omdat ze volgens Starbucks zo de beste smaak krijgen. Meer lezen over het verhaal achter de Chilled Classics kan hier.

ijskoffie
Gevulde en lege ijskoffiebekers

Wat zat er in mijn proefpakket?

Ik ontving 20 bekers vol ijskoffie en daarnaast een heel aantal lege bekers waar ik flyers in kon doen. Met de flyer kan de ontvanger van de beker zelf zijn/haar Chilledclassic afhalen bij de Albert Heijn.
Daarnaast zat er nog een voor Starbucks kenmerkend element in het pakket, namelijk een merkstift zodat ik de naam er (fout!) op kon schrijven...


Wat vond ik ervan?
Ik begon met de Macchiato met caramelsmaak. Als je denkt een slok koffie te nemen is het flink schrikken als je zo'n koude Macchiato voor je kiezen krijgt... maar de volgende slok was al een stuk lekkerder.

Na het proeven van alle verschillende smaken (latte, skinny latte, cafe americano, macchiato caramel en cappuccino) is de macchiato caramel mijn minst favoriete smaak. Het lekkerste vind ik de skinny latte. Dat komt misschien ook doordat ik mijn normale koffie zwart drink.

Op welke momenten neem ik liever een ijskoffie dan een gewone koffie?
Om een uur of vier 's middags (en vooral als het zonnetje lekker schijnt) kan ik er echt even van genieten om zo'n koude koffie te drinken. 's Ochtends en 's avonds na het eten kies ik toch liever een gewone koffie.

Drink jij graag (ijs)koffie? En welke soort vind je het lekkerst?