vrijdag 28 april 2017

Theefit

Vorige week ontving ik van Theefit een proefpakketje met twee verschillende soorten losse thee.

theefit proefpakket
Het proefpakketje 

Wizzy wobble

Ik begon met het testen van de wizzy wobble. Wat een grappig klinkende naam he? Wat zit er in deze thee: gember, nootmuskaat, koriander, kaneel, zoet bramenblad, rosa peper, zonnebloembloesem en natuurlijk aroma.

Zoals de ingrediƫnten al doen vermoeden heeft deze thee een kruidige nasmaak.

Deze moet nog even trekken maar wordt een lekkere wizzy wobble

Sparkly amber

De tweede thee die ik ontving was de sparkly amber. Ook al zo'n mooie naam. De sparkly amber is een gele thee. Gele thee?  Daar had ik nog nooit van gehoord. Dat kon ook wel kloppen, want gele thee wordt slechts in 4 provincies van China geproduceerd. Het proces is een tijdrovende en moeilijke klus. Een exclusief theetje dus.
Hier kun je meer lezen over de bereiding van gele thee.

gele thee
Sparkly amber: gele thee

De smaak van de gele thee is net zoals de geur veel milder. Wat ik hier mis is de kruidige nasmaak en dat vind ik jammer. Voor mij is het exclusieve van de gele thee dus geen meerwaarde boven bijvoorbeeld de smaak van zwarte of groene thee.

Hoewel het natuurlijk erg makkelijk is om een theezakje in je gekookte water te hangen vind ik de smaken van losse thee puurder dan thee uit een zakje. Ik ben dan ook van plan om vaker losse thee te gaan kopen en zelf ook te gaan experimenteren met de kruiden uit mijn kruidentuin.

Het "thee-ei" of in dit geval theehuis kocht ik in deze winkel.