woensdag 10 mei 2017

wappeltaart variatie

bosch combi-oven
Mijn nieuwe combi-oven van Bosch

Gisteren kwam mijn nieuwe oven. Mijn combimagnetron was al heel lang stuk. Ik miste regelmatig de magnetronfunctie en nu was het tijd voor een nieuwe. Voor het plaatje in de keuken vervingen we meteen de oven die eronder zat. Ik koos twee Bosch ovens uit die qua buitenkant erg op elkaar lijken. 
Dit is de nieuwe combi-oven en voor de onderste oven koos ik een stoomoven uit, namelijk deze.
We bestelden beide apparaten bij Inbouw.nl. Op maandag besteld, op dinsdag geleverd. Super! Tip: telefonisch kregen we een betere aanbieding dan wat op de site staat...

En een nieuwe oven schreeuwt natuurlijk om een nieuw bakrecept.
ingredienten
De ingrediënten voor mijn wappeltaart versie

Van verschillende mensen heb ik als tip gekregen om een keer een wappeltaart te maken. Een gezonde versie van de appeltaart.
Ik wilde hem net even anders maken (oké ik had geen zin om een kilo appels te schillen...).
Dit is hoe ik hem maakte:

125 gram bloem
3 eieren
300 ml melk
zakje bakpoeder
1 appel
1 banaan
1 peer
handje blauwe bessen
2 eetlepels honing
2 theelepels kaneel

Mix de bloem, eieren, melk en bakpoeder goed door elkaar. Het beslag blijft dun.
Snijd het fruit (behalve de blauwe bessen) in kleine stukjes.
Doe hier de honing en kaneel bij.

Meng het beslag en het fruit met elkaar en doe dit in een bakblik.
wappeltaart variatie
Alle ingrediënten in het bakblik

Ik bakte hem 60 minuten op 185 graden met de heteluchtfunctie.
Daarna nog even 10 minuten op 160 graden.

vruchtentaart
Lekkere vruchtentaart

maandag 8 mei 2017

Macrame plantenhangers creahop

creahop
Creahop langs 23 blogs

Dit keer een iets andere blogpost. Ik doe namelijk mee met de creahop. Deze hop is georganiseerd door Anne van de blog Simple thoughts. Wat is een bloghop? Een groep bloggers maakt allemaal een blog over een zelfde thema (in dit geval kleur) en je wordt door middel van het volgen van links op de blogs doorgestuurd naar de volgende blogger.

Je zou via de link op wendysleven doorgestuurd kunnen zijn naar mijn blog (Wendy bedankt voor het doorsturen!) en ik stuur je straks weer door naar de blog van Els Vanlauwe.

Het leuke van deze crea-hop is dat iedere blogger ook iets gemaakt heeft dat je kunt winnen.
Bij mij is dat een van deze (planten)hangers.
macrame plantenhanger
Twee verschillende plantenhangers van macrame

Wat heb ik hiervoor gebruikt?
zpaghetti garen
en voor de roze versie een bordje van kurk dat ik kocht bij Wibra.


Roze hanger

Begin met 6 slierten zpaghetti van ongeveer 1,5 tot 2 meter.
Bepaal het midden van de draden en leg hier een knoop in, op zo'n manier dat je een lus krijgt waar je de hanger aan kunt ophangen.

Verspreid de 12 draden in 4 groepjes van drie. In elk groepje maak je 20 enkele knopen. 


stap 1stap 2


Enkele knoopAls je deze knoop gebruikt steeds opnieuw gebruikt komt er vanzelf een draai in je koord.Tenslotte leg je onderin een grote knoop om alle draden bij elkaar te krijgen. Nu kun je het bordje er in leggen. Hierop zet je dan een plantje of een kaars of een mooi potje of iets anders wat je leuk vindt om erop te zetten.


Blauwe hanger

De tweede plantenhanger maakte ik door 4 lange draden samen te knopen. De 8 slierten die je dan krijgt verspreidde ik weer in 4 groepjes. Om de paar centimeter legde ik een dubbele knoop in beide draden.

Uiteindelijk knoopte ik een van de twee draden aan de dichtsbijzijnde draad van het volgende groepje van twee draden zodat er een soort netje ontstaat. 
In het netje kun je bijvoorbeeld een potje hangen met een plant erin.Je kunt met macrame verschillende variaties maken door de knopen op andere plekken of in andere volgorde te maken.
Bijvoorbeeld zo:
Een andere volgorde van knopen levert een andere hanger op

Winnen? Laat een reactie achter op mijn blog of onder het bericht op instagram. Doe je beide dan stop ik je naam twee keer in de pot en loot je dus twee keer mee. Laat ook even weten welke je zou willen winnen.
Succes!

Oh en nog een tip: als je het potje in de hanger doet zorg er dan voor dat hij op tafel staat. Als je hem alvast ophangt en de draden zijn nog niet goed verdeeld over het potje heb je kans op ongelukken: 
Ongelukje...
Kijk voor de volgende creatie op de blog van Els Vanlauwe. Zij haakte een voetjuweel. Klinkt interessant he. Kijk maar eens hoe dit eruit ziet op Zenspiratie