maandag 8 mei 2017

Macrame plantenhangers creahop

creahop
Creahop langs 23 blogs

Dit keer een iets andere blogpost. Ik doe namelijk mee met de creahop. Deze hop is georganiseerd door Anne van de blog Simple thoughts. Wat is een bloghop? Een groep bloggers maakt allemaal een blog over een zelfde thema (in dit geval kleur) en je wordt door middel van het volgen van links op de blogs doorgestuurd naar de volgende blogger.

Je zou via de link op wendysleven doorgestuurd kunnen zijn naar mijn blog (Wendy bedankt voor het doorsturen!) en ik stuur je straks weer door naar de blog van Els Vanlauwe.

Het leuke van deze crea-hop is dat iedere blogger ook iets gemaakt heeft dat je kunt winnen.
Bij mij is dat een van deze (planten)hangers.
macrame plantenhanger
Twee verschillende plantenhangers van macrame

Wat heb ik hiervoor gebruikt?
zpaghetti garen
en voor de roze versie een bordje van kurk dat ik kocht bij Wibra.


Roze hanger

Begin met 6 slierten zpaghetti van ongeveer 1,5 tot 2 meter.
Bepaal het midden van de draden en leg hier een knoop in, op zo'n manier dat je een lus krijgt waar je de hanger aan kunt ophangen.

Verspreid de 12 draden in 4 groepjes van drie. In elk groepje maak je 20 enkele knopen. 


stap 1stap 2


Enkele knoopAls je deze knoop gebruikt steeds opnieuw gebruikt komt er vanzelf een draai in je koord.Tenslotte leg je onderin een grote knoop om alle draden bij elkaar te krijgen. Nu kun je het bordje er in leggen. Hierop zet je dan een plantje of een kaars of een mooi potje of iets anders wat je leuk vindt om erop te zetten.


Blauwe hanger

De tweede plantenhanger maakte ik door 4 lange draden samen te knopen. De 8 slierten die je dan krijgt verspreidde ik weer in 4 groepjes. Om de paar centimeter legde ik een dubbele knoop in beide draden.

Uiteindelijk knoopte ik een van de twee draden aan de dichtsbijzijnde draad van het volgende groepje van twee draden zodat er een soort netje ontstaat. 
In het netje kun je bijvoorbeeld een potje hangen met een plant erin.Je kunt met macrame verschillende variaties maken door de knopen op andere plekken of in andere volgorde te maken.
Bijvoorbeeld zo:
Een andere volgorde van knopen levert een andere hanger op

Winnen? Laat een reactie achter op mijn blog of onder het bericht op instagram. Doe je beide dan stop ik je naam twee keer in de pot en loot je dus twee keer mee. Laat ook even weten welke je zou willen winnen.
Succes!

Oh en nog een tip: als je het potje in de hanger doet zorg er dan voor dat hij op tafel staat. Als je hem alvast ophangt en de draden zijn nog niet goed verdeeld over het potje heb je kans op ongelukken: 
Ongelukje...
Kijk voor de volgende creatie op de blog van Els Vanlauwe. Zij haakte een voetjuweel. Klinkt interessant he. Kijk maar eens hoe dit eruit ziet op Zenspiratie