zaterdag 25 november 2017

Uitslag bloghop creahop

Vandaag worden alle winnaars van de crea-hop bekend gemaakt.

In onderstaand filmpje kun je zien wie de Zak van Sinterklaas gewonnen heeft.

Ben je de winnaar? Gefeliciteerd! Neem dan even contact op voor je adresgegevens en de tekst die je op de zak wilt hebben: tanjanederpelt@gmail.com

zaterdag 18 november 2017

sinterklaas creahop zak van sinterklaas

Welkom op mijn blog!
Al eerder deed ik mee aan een crea-hop: een rondje langs diverse creatieve blogs waarbij leuke dingen te winnen zijn. Van het ene blog klik je door naar de volgende net zolang tot je een heel rondje gemaakt hebt en weer terug bent op het blog waar je bent begonnen. De eerdere versie kun je hier bekijken.

Dit keer organiseerde Anne (van Simplethoughts) een hop in het teken van Sinterklaas. Alle bloggers hebben dus iets gemaakt wat met dit thema te maken heeft.
Je kunt op mijn blog gekomen zijn via de link op het blog van Fleur: www.mizflurry.nl. Fleur maakte een "Piet" Mondriaan knutsel. Grappig bedacht, vind je ook niet?

En dan nu mijn creatie. Wat bij Sinterklaas niet mag ontbreken is natuurlijk de zak van Sinterklaas. 
Ik kocht een jute zak bij Dille en Kamille.
Handig was dat hier al een rood hart opgedrukt was.


Zo was het natuurlijk nog geen Zak van Sinterklaas. Ik pakte dus mijn Silhouette Curio erbij en koos wat toepasselijke plaatjes uit. Deze sneed ik uit flexfolie (dat ik gekocht had bij Het knutselkamertje).

Nog even pellen (alle folie die je niet gebruikt moet van het plastic/de drager afgehaald worden) en dan de plaatjes erop strijken. Net zoals strijkkralen gebeurt dit met een vel bakpapier erover.

Tenslotte moest de beschermende plastic laag er nog afgehaald worden en toen was de zak klaar.

Wil jij zo'n zak winnen? Dat kan. Laat hieronder een reactie achter en je maakt kans. Een reactie op instagram of facebook levert een extra kans op.
De winnaar mag zelf nog kiezen of er nog een tekst opkomt met de namen van de kinderen erop voor wie de cadeautjes zijn (of een andere tekst).

Mocht je meer willen weten over wat je met de Silhouette Curio kunt maken.: meer dingen die ik hier mee maakte vind je hier en hier.

De creahop gaat verder op het blog van Jolanda. Klik snel verder om te kijken wat voor lekkers je bij haar kunt winnen! Klikklik

Je kunt deelnemen tot 24 november. Op 25 november wordt de winnaar bekend gemaakt.


donderdag 2 november 2017

Preitaart met zalm en kappertjes

Na de herfstvakantie zijn ook alle trainingen en andere avondactiviteiten weer begonnen. Dan is het handig om iets te eten waar je weinig werk aan hebt als je ook nog taxichauffeur en "waar-zijn-mijn-scheenbeschermers/kniebeschermers/trainingskleren"-zoeker moet zijn. Dit recept is dan ideaal. Je kunt het eventueel van te voren klaar maken en koud is het ook lekker.
zalm preitaart
Preitaart met zalm

Wat heb je nodig?
een quichevorm (ander bakblik of springvorm kan ook)
pakje bladerdeeg
2 prei
bakje kruidenkaas 150 gram
gerookte zalm 350/400 gram
2 eieren
creme fraîche 200 ml
kappertjes 40-60 gram

Verwarm de oven voor op 200 graden.
Laat het bladerdeeg ontdooien. Bekleed de quichevorm met het bladerdeeg. Ik had ongeveer 7 plakjes nodig om de vorm te bekleden.
quichevorm

Snijd de prei in ringen en was hem in een vergiet onder de kraam Doe de kappertjes, prei, kruidenkaas en creme fraîche bij elkaar in een kom.
prei
Preimengsel

Snijd de zalm in reepjes. Doe de zalm met de eieren bij het mengsel in de kom.
zalmpreepjes

Roer nog even goed door. Giet het mengsel op het bladerdeeg en dek af met de overgebleven plakjes bladerdeeg. Zet de taart zo'n 40-45 minuten in de oven.
preitaart met zalm
Ik sneed reepjes van het overgebleven bladerdeeg om het mengsel af te dekken

Pas op wanneer je de preitaart uit de vorm wilt halen. Er kan nog wat kookvocht in de schaal zitten. Giet dat even af en eet smakelijk!